Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • A gnocchihoz: 0, 5 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 1 tk. só
  • 25 dkg búzadara
  • kevés liszt
  • A mártáshoz: 10 dkg leveles bébispenót
  • 20 dkg reszelt ízlés szerinti sajt (pl. trappista)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma

Sajtos-spenótos gnocchi

A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, sót, búzadarát és összedolgozzuk, kevés liszttel javíthatunk az állagán, hogy nyújtható legyen. Lisztezett deszkán darabonként kisodorjuk kb 2 cm vastagra és centis darabokat vágunk belőle. Forró vízben kifőzzük.
A mártáshoz a spenótot leszárazzuk, megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, ha pirul, felöntjük a tejjel (tehát besamel-mártást készítünk. Ha sűrűsödik, hozzáadjuk a spenótot, a sajtot, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a zúzott fokhagymával.
Reszelt sajttal tálaljuk.
tipp A gnocchit készíthetjük búzadara helyett liszttel is, a Nosalty weboldalán találtam egy receptet, miszerint az eredeti olasz gnocchi búzadarával készül, ezért én is így készítettem.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: