Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 15 levél kínai kel
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • vörös- és fokhagyma
  • 30 dkg sovány darált hús
  • ízlés szerint fűszerek: só, bors, ételízesítő, majoranna, köménymag
  • paprika, paradicsom
  • pár kanál tejföl
  • reszelt sajt

Rakott zöldséges hús

A kínai kelt darabokra vágjuk, sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük.
1 kisebb fej vöröshagymát olívaolajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát és a cukkinit, fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, kb. 15 percig pároljuk.
A darált húsból pörköltet készítünk. (olívaolajon hagymát dinsztelünk, apróra vágott paprikát és paradicsomot adunk hozzá, puhára pároljuk, rá a hús, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, majorannával, és kb 10 percig főzzük.

Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olívaolajjal, rárakjuk a kínai kelt. A húst összekeverjük a párolt zöldséggel, rárakjuk a kelre. A tetejére tejfölt csöpögtetünk, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben kb. 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
tipp A rakott kel és a rakott zöldség találkozásából született recept. Tipikusan az az étel, aminél sem a hozzávalókban, sem a fűszerezésben nem kell ragaszkodni a leírtakhoz. Lehet hozzá bármilyen zöldséget rakni, nekem most ez volt itthon :)
.

W-oros mondta:

Kínai kelt soha nem jutott volna eszembe ilyen ételbe tenni. Nem rossz ötlet! Én darált hús helyett szójagranulátumot szoktam használni.

2013-02-05 21:49:42

Ritus mondta:

Én inkább a rizst hagytam ki :) De biztos úgy is finom lesz! Utána jutott eszembe, hogy borsó még mehetett volna bele...

2013-02-06 17:40:32

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: