Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Alacsony
  • 1 kg magozott meggy
  • szegfűszeg, szegfűbors, egész fahéj
  • 8-10 ek. cukornak megfelelő édesítő
  • 2 kis doboz natúr joghurt
  • 5 ek. zabpehelyliszt
  • 2 dl-nyi tönkölydara

Meggymártás tönkölydarával

A meggyet az édesítővel és ízlés szerint a fűszerekkel feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. A tönkölydarát közben szárazon megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel. (én fahéjjal fűszereztem, elhagyható). A meggyet forrás után kb 10 percig főzzük, majd besűrítjük: a zabpehelylisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, adunk hozzá a meggy levéből, majd a meggyhez keverjük. Forralunk egyet rajta és kész is!
tipp A tönkölydara búzadarával is helyettesíthető, ez az egészségesebb verzió :) A képen a dara sűrűbb, utólag jöttem rá, hogy kevesebb vízzel is elég felönteni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: