Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • A hagyományos pogácsához: 50 dkg búzaliszt, 1 tojás, 1 dl tejföl, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 1, 5 dl tej, cukor, só, 1 nagy csokor medvehagyma
  • A reform pogácsához: 50 dkg durumliszt, 8 dkg kókuszzsír, 2 tojás, 3 dkg élesztő, 1, 5 dl tej, cukor, só, 1 nagy csokor medvehagyma

Medvehagymás pogácsa

Mindkét esetben ugyanúgy készül a tészta: az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk és megszórjuk a felcsíkozott medvehagyma felével. Összehajtjuk, megint kelesztjük. Ismét kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma másik felével, összehajtjuk, kinyújtjuk kb. fél cm-esre és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, megkenjük felvert tojással és tetszés szerint szórhatunk rá magkeveréket, reszelt sajtot...
Forró sütőben sütjük.
Én a hagyományos tésztát reszelt sajttal, a reformot magkeverékkel (szezám-, len-, tök-, napraforgómag) szórtam meg.
.

W-oros mondta:

Rá kéne már szánnom magam az élesztős dolgokra, mert ez is nagyon szimpi....

2013-04-17 19:41:37

Ritus mondta:

Igazából nem nagy nyűg, összeállítani könnyű, csak a kelesztés miatt lassú. De addig tudsz mást csinálni közben :)

2013-04-17 20:55:52

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: