Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 5 dkg durum-, 5 dkg búzaliszt (vagy 10 dkg búza)
  • 18 dkg darált dió
  • 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék (ennek híján
  • 1-1 kk. őrölt fahéj, szegfűszeg)
  • 1 citrom héja
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor (vagy édesítő)
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk. vanília aroma

Marcipános kalács

A marcipánt lereszeljük, hozzákeverjük a száraz anyagokat. A tojást, tejszínt és az édesítőt habosra keverjük, hozzáadjuk a marcipános keveréket, és összeforgatjuk. Egy őzgerincformát kivajazunk-lisztezünk és beleöntjük a masszát. 50-60 percig sütjük. Ha félidőben nagyon barnulna, takarjuk le alufóliával!
Ha megsült, készíthetünk rá csokimázat, szerintem anélkül is jó!
tipp A receptet a fincsi.hu weboldalon láttam.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: