Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Alacsony
  • 1 ek. kakaó
  • 4 ek. durumliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 ek. cukornak megfelelő édesítő
  • A piskótához: 4 tojás
  • A krémhez:
  • 1 cs. vaníliapuding
  • 3 dl tej
  • 3 ek. kakaópor
  • 3-4 ek. cukornak megfelelő édesítő
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • 2 tk. zselatin
  • 6 ek. víz
  • fél bögre magozott meggy
  • Tetejére: csokimáz

Lúdláb

A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet: a tejben felfőzzük a pudingport, kakaót, édesítőt (sűrű lesz nagyon), majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A zselatint a vízben feloldjuk, hozzákeverünk egy kanál krémet, majd az egészet összekeverjük. Pár kanálnyi krémet elkenünk a tésztán, kirakjuk a meggyel, majd a többi krémet is elsimítjuk rajta.
A tetejére csokimázat készítünk. (Én 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokit olvasztottam fel vízgőz felett, pár csepp olívaolajjal elkevertem és a krémre kentem.)
tipp A süti Szoó Judit receptje alapján készült.
.

W-oros mondta:

Nem túl édes, nagyon krémes, a piskótája. lágy Ez valami isteni-fincsi finomság!

2013-09-22 12:02:40

W-oros mondta:

Elkészítettem és most is nagyon ízlett mindkettőnknek. Viszont sajnos én nem vagyok túl gyakorlott sütő, ezért nem is tudtam, hogy a piskótát, hogy kell megsütni, de felhívtalak és aztán megtudtam :)

2014-04-10 10:59:57

Ritus mondta:

Örülök! Azt hiszem, kiegészítem a receptet a piskóta leírásával :)

2014-04-10 21:01:05

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: