Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • Sajt
  • Étolaj
  • 2 tojás
  • Liszt
  • Margarin vagy vaj
  • Tej
  • Só, bors, oregánó ízlés szerint
  • Ketchup
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús

Lasagne házitésztával

A vöröshagymát megpároljuk olajon, hozzáadjuk a darált húst. Ha kifehéredik, fűszerezzük, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a ketchupot. Felöntjük 2 dl tejjel, így főzzük tovább.
Közben elkészítjük a besamelmártást: 5 dkg vajat vagy margarint felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet, ha kezd barnulni, felöntjük 5 dl tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, fehérborssal ízesíthetjük. Ha kész, hozzákeverjük a húshoz, félretesszük.
Tészta: 2 tojást kevés olajjal, csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kikenünk vékonyan étolajjal, az egyik adag tésztát belenyújtjuk. Rátesszük a húsos mártásnak majdnem a felét. Következő tészta-mártás másik fele. Utolsó tészta tetejét kevés mártással megkenjük, reszelt sajtot szórunk a tetejére és előmelegített sütőbe toljuk. Ha kezd barnulni a sajt (kb. 3/4 - 1 óra), kész :)
tipp A rétegek közé is szórhatunk reszelt sajtot, még finomabb lesz.
.

W-oros mondta:

Hááát ez tök jó, csak kár, hogy gyúrni nem szeretek... De! Van vagy 3 kezdett csomag lasagne tészta otthon... ;)

2012-04-08 23:47:11

Ritus mondta:

Pedig szerintem sokkal jobb, mint a bolti tészta! És nem is annyira időigényes, próbáld majd ki ;)

2012-04-09 00:37:47

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: