Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Alacsony
  • fél kg alma (hámozva, magozva)
  • 4 dl víz
  • 2 ek. cukor(vagy édesítő)
  • 1 kk. fahéj
  • fél citrom reszelt héja, 1 ek. citromlé
  • 1, 5 cs. vaníliás pudingpor
  • 24 db Korpovit keksz

Kekszes-almás

Az almát lereszeljük. A citrommal, fahéjjal, édesítővel és 2,5 dl vízzel feltesszük főni, puhára pároljuk (kb. negyed óra). A pudingport kikeverjük 1,5 dl vízzel, ha az alma megpuhult, hozzáöntjük és pár percig főzzük, míg besűrűsödik. Langyosra hűtjük.
12 db Korpovit keksszel kirakunk egy akkora tepsit, amibe pont belefér (kb 18*12 cm-es), ráterítjük az almát, ügyelve arra, hogy ne csússzanak szét a kekszek. Elegyengetjük, kirakjuk a maradék 12 db keksszel és hűvös helyre tesszük. Egy éjszakát hagyjuk állni, másnapra szépen megpuhul a keksz.
tipp A receptet az ani-culinaris.blog.hu weboldalon találtam, kicsit a saját ízlésemre alakítva. Hasznos weboldal, a reform ételek kedvelőinek! :)
.

W-oros mondta:

2-3 havonta elkészítem ezt a receptet. Könnyű, finom, egyszerű!

2014-01-03 11:44:30

Ritus mondta:

Tuti recept!!!!

2014-01-03 17:48:30

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: