Belépve mint:
60
Egyszerű
Alacsony
2
0
1628
2
- fél kg alma (hámozva, magozva)
- 4 dl víz
- 2 ek. cukor(vagy édesítő)
- 1 kk. fahéj
- fél citrom reszelt héja, 1 ek. citromlé
- 1, 5 cs. vaníliás pudingpor
- 24 db Korpovit keksz
Kekszes-almás
Az almát lereszeljük. A citrommal, fahéjjal, édesítővel és 2,5 dl vízzel feltesszük főni, puhára pároljuk (kb. negyed óra). A pudingport kikeverjük 1,5 dl vízzel, ha az alma megpuhult, hozzáöntjük és pár percig főzzük, míg besűrűsödik. Langyosra hűtjük.12 db Korpovit keksszel kirakunk egy akkora tepsit, amibe pont belefér (kb 18*12 cm-es), ráterítjük az almát, ügyelve arra, hogy ne csússzanak szét a kekszek. Elegyengetjük, kirakjuk a maradék 12 db keksszel és hűvös helyre tesszük. Egy éjszakát hagyjuk állni, másnapra szépen megpuhul a keksz.

W-oros mondta:
2-3 havonta elkészítem ezt a receptet. Könnyű, finom, egyszerű!2014-01-03 11:44:30
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: