Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Alacsony
  • fél fej káposzta
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2, 5 ek. búzakorpa
  • fél dl tej
  • 1, 25 dkg élesztő
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kis pohár zsírszegény tejföl fele

Káposztás pogácsa

A káposztát lereszeljük (minél kisebbre, annál könnyebb szaggatni majd). Sózzuk, 20 percig állni hagyjuk. Olívaolajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megsütjük rajta a káposztát, amit közben meg is borsozunk. Félretesszük hűlni.
A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a búzakorpát, kevés sót (a káposzta is sós!), fél dl olívaolajat, majd hozzáadjuk az élesztőt, a fél pohár tejfölt és a káposztát. Összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk. Megkenjük tojással és forró sütőben megsütjük.
tipp Nem lesz olyan levegős a tészta, mintha sima finomliszttel csinálnák, viszont jóval laktatóbb és egészségesebb :) A receptet a Nosalty weboldalán találtam.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: