Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • A zabpalacsintához:
  • 8 dkg zabpehelyliszt (zabpehely ledarálva)
  • 4 dkg zabkorpa
  • 1 tojás
  • kb. 2, 5 dl tej
  • csipet só
  • A raguhoz:
  • 0, 5 kg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika, 1db paradicsom
  • fűszerpaprika, só, bors, kömény, fokhagyma
  • 1 kis doboz natúr joghurt

Hortobágyi zabpalacsinta

Elkészítjük a palacsintatésztát: a hozzávalókat összekeverjük és hozzáadunk annyi szénsavmentes vizet, hogy palacsinta sűrűségű legyen. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, levéve a tűzről hozzáadjuk a fűszerpaprikát és az apró kockára vágott paprikát-paradicsomot. Kevés vizet öntünk alá, puhára pároljuk. Hozzáadjuk a csirkemellet, fűszerezzük, puhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a húst, és a lében elkeverjük a joghurtot, forrás után levehetjük a tűzről. A csirkemellet apróra kockázzuk, vagy ledaráljuk és annyit hozzáadunk az öntetből, hogy kenhető legyen.
A palacsintát kisütjük, megtöltjük a raguval, feltekerjük, tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a raguval és kb. 10 percre forró sütőbe toljuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: