Belépve mint:
60
Egyszerű
Közepes
1
0
1865
2
- 1 l víz
- zöldségek: sárgarépa, petrezselyem levele és gyökere, vöröshagyma, karalábé, zeller
- só, bors, vegeta
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kis doboz tejföl
Fokhagymakrémleves
A vízben feltesszük a zöldségeket főni, fűszerezzük és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd leszűrjük a levét.. A fokhagymát megpucoljuk és áttörjük. Az olívaolajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymát és felöntjük a zöldségleves alaplével, sózzuk-borsozzuk. ha forr, hozzáadjuk a tejfölt, majd az egészet turmixgépbe öntjük és leturmixoljuk. Újraforrásig visszatesszük a gázra, pirított rozskenyér-kockákkal tálaljuk.Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: