Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 3 alma
  • 5 dkg margarin
  • 4 zsemle (lehet száraz is)
  • fél liter tej
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • fahéj

Egyszerű almás desszert

A tejet felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal összekeverjük, a forró tejbe keverjük és a felkockázott zsemlére öntjük.
Amg beszívja a zsemle a tejet, vékony szeletekre vágjuk az almát, megszórjuk fahéjjal és a margarinon megpároljuk.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a zsemle felét, rá az alma, arra a maradék zsemle. Baracklekvárral megkenjük, kb. 20 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjét 2 ek. cukorral felverjük, a sütire kenjük és pár percre visszatoljuk a sütőbe, hogy rászáradjon.
.

W-oros mondta:

Ez király! Kipróbálom, de én megkockáztatom a magvas zsemlét.

2012-10-12 18:03:25

Ritus mondta:

Szerintem jó lehet azzal is! Nálunk mindenkinek ízlett és tényleg nagyon egyszerű.

2012-10-12 22:12:50

Zsuzska mondta:

Mi felénk,ezt az édességet szikkadt kiflivel,és reszelt almával készítik,a habba is keverünk baracklekvárt.
Máglyarakás a neve.
De biztosan kipróbálom ezt a verziót is.

2013-11-10 19:38:56

Ritus mondta:

A máglyarakás is finom, ez szerintem egy "lebutított" változat :)

2013-11-19 08:31:40

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: