Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Alacsony
  • A piskótához: 4 tojás
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 5 dkg dió (fele darálva, fele durvára vágva)
  • 4 ek. cukor (vagy annak megfelelő édesítő)
  • 1 tk. sütőpor
  • A krémhez: 500 ml natúr joghurt
  • 25 dkg túró
  • 2, 5 dkg zselatin
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 8 dkg cukor (vagy édesítő)
  • kb fél dl víz
  • Tetejére: 6 db sárgabarack, 5 dkg dió

Diós-sárgabarackos joghurttorta

A piskótához a 4 tojás fehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk az édesítővel kikevert tojássárgáját, a tönkölybúzalisztet, a darált diót és a sütőport, óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze, majd a végén a durvára vágott diót is hozzáadjuk. 24 cm-es kapcsos tortaformában kb. negyed óra alatt megsütjük. Ha megsült, a formából kivéve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a joghurtot összekeverjük a túróval, az édesítővel és a reszelt citromhéjjal. A citrom levéhez annyi vizet adunk, hogy pont 1 dl legyen a folyadék, felmelegítjük, majd elkeverjük benne a zselatint. Hozzáadjuk a túrós-joghurtos krémhez, majd nagyon gyorsan belekeverjük robotgéppel, hogy ne legyen csomós. Hideg helyre tesszük.
Összeállítás:
A piskóta alját visszatesszük a formába, rákenjük a krém felét, majd 3 db szeletekre vágott sárgabarackkal körberakjuk. Rátesszük a piskóta tetejét, megkenjük a krém másik felével, annyit hagyva, hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük (legalább fél órára, amíg a krém teljesen megszilárdul).
Ha már nem folyik a krém, levesszük a formát a tortáról, a maradék krémmel bevonjuk az oldalát is, majd a másik 3 db sárgabarackkal és a durvára vágott dióval díszítjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: