Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 60 dkg liszt
  • 2, 5 dg élesztő
  • 4 dl tej
  • 1/2 ek. só
  • 1 ek. cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • Töltelékhez: 30 dkg darált hús
  • 1 kis konzerves sűrített paradicsom
  • só, bors, cukor, oreganó, bazsalikom, rozmaring
  • 1 kisebb vöröshagyma

Bolognai kifli

Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk. A tészta hozzávalóit az olaj kivételével összedolgozzuk, majd az olajat apránként hozzádagasztjuk a tésztához. 3 cipóra osztjuk, kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a húst, fehéredésig sütjük. Kicsi vizet öntünk alá, rátesszük a paradicsomot és fűszerezzük, pár percig hagyjuk főni.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk és kb 6 részre vágjuk (háromszögekre). A szélesebbik felére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük kifli formájúra. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal, és forró sütőben sütjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: