Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 db csirkecomb
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 200 g barna rízs
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • só, bors, vegeta
  • 2-3 evőkanál étolaj

Töltött padlizsán

A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejüket kikanalazzuk, úgy hogy ez kis peremet hagyjunk.
A padlizsán kivágott belsejét apró kockákra vágjuk.
A csirke combokat kicsontozzuk és kis darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt húst és a padlizsán belsejét.
Sóval, borssal, vegetával ízesítjük és pár percig pároljuk.
Megfőzzük a rizst és a töltelékhez keverjük.
Megtöltjük a fél padlizsánokat a töltelékkel.
Meglocsoljuk a tetejüket natúr joghurttal, és megszórjuk reszelt sajttal.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük és kb. 30-40 percig sütjük. Ha megsült, tejföllel meglocsoljuk.
Jó étvágyat!! :-))

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: