Belépve mint:

kilépés
50
Egyszerű
Közepes
  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • fahéj ízlés szerint
  • porcukor ízlés szerint

Fahéjas madártej

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojás fehérjét kemény habbá felverjük, hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukrot és ízlés szerint porcukrot.
A tejet felforraljuk és a felvert tojáshabból galuskákat szaggatunk. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni! Ha felemelkedett a hab, óvatosan megfordítjuk, és kb. 1 percig főzzük.
A habgaluskákat szűrőkanállal kiszedjük és lefedjük, hogy ne essenek össze!
A 4 tojás sárgáját egy csomag vaníliás cukorral, fél csomag vanília pudinggal és ízlés szerint porcukorral kikeverjük.
Folyamatos kevergetés mellet a langyos tejhez öntjük, megszórjuk fahéjjal és pár percig forraljuk.
A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával vagy csokireszelékkel, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk. Jó étvágyat! :-))
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: