Belépve mint:

kilépés
15
Egyszerű
Magas
  • 750 ml 750 ml csirke alaplé
  • 400 g görög joghurt, ami helyettesíthető 3, 5 %-os joghurt és 20 %-os tejföl fele-fele arányú
  • 1/2 evőkanál kukorica liszt, de lehet búza is
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g 50 gramm vaj
  • 2 gerezd 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál durvára vágott menta levél
  • 750 g zöldborsó friss, de lehet fagyasztott is
  • frissen őrölt fekete bors

zÖLDBORSÓ LEVES JOGHURTTAL ÉS MENTÁVAL

A tojássárgáját a liszttel összekeverjük egy nagyobb tálban, majd beledolgozzuk a joghurtot is és az alaplé felével hígítjuk tovább. A tojásra azért van szükség, hogy melegítéskor nehogy kicsapódjon a joghurt.

Közepes lángon lábasban felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olívaolajat is, amikor gőzölög, akkor beledobjuk a menta levelek felét és a fokhagymát is. Aranybarnára pirítjuk, és hozzáadjuk a zöldborsót, 5 percig kevergetjük, majd felöntjük a maradék alaplével. Óvatosan rotyogtatva 2 percig főzzük, míg a borsó megpuhul és kézi mixer vagy robotgép segítségével összepürésítjük, legvégül pedig hozzákeverjük az előzőleg elkészített joghurtot és felforrósítjuk az egészet, de ne várjuk meg, míg el kezd forrni vegyük le előtte a tűzről. Majd nincsen más hátra, minthogy sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a maradék menta levelet.

Tálaláskor a leves tetejére tehetünk egy kanál joghurtot és mellé fokhagymás, olívás pirítóst kínálhatjuk.

Jó étvágyat mindenkinek!

Puszi:

Petrezselyem

ui: további isteni receptek a http://fozniakarok.blogspot.com-on
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: