Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • olaj vagy zsír
  • 2 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1, 5 ek liszt
  • 1 evőkanál pirosparika
  • 15 dkg füstölt száraz kolbász
  • 5 közepes burgonya
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 50 dkg zöldborsó
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételizesítő (delikát)
  • Csipetkéhez:
  • 3 db tojás
  • liszt (amennyit felvesz, ne legyen túl kemény)
  • kevés viz (kb 1-1, 5 dl hozzá hogy lágyabb legyen)
  • só ízlés szerint
  • szárított petrezselyem

Zöldborsó leves "óriás csipetkével"

1. A hagymát apró kockára vágjuk majd üvegesre pároljuk az olajban vagy zsírban
2. hozzá adjuk az apróra vágott fokhagymát és kb 1 dl hideg vízzel felengedjük hagyjuk hogy a víz kissé elpárologjon
3. beletesszük a füstölt kolbászt pirítjuk egy kicsit majd ha meg van lehúzzuk a tűzről és hozzá tesszük a lisztet és a pirospaprikát vissza tesszük a tűzhelyre
4. a karikára fél karikára vágott répát és fehérrépát a kockára vágott burgonyát és a zöldborsót beletesszük jól összekavarjuk aztán felöntjük annyi vízzel hogy jól lepje el mert még a csipetke is belefog menni
5. teszünk bele sót, ételízesítőt,borsot (ha habosodik majd a teteje kis szűrő kanál segítségével szedjük le)
6. ha már a zöldségek majdnem jók akkor beletesszük a csipetkét, amit úgy készítünk el hogy jól össze gyúrjuk a lisztet a tojással a sóval és egy kis vizel és a petrezselyem levéllel. A lényeg hogy ne legyen túl kemény de ne is ragadjon. Lisztet vagy vizet még lehet bátran hozzá tenni. Ha megvan beleszaggatjuk a kezünk segítségével a levesbe.
7. ha feljönnek a csipetkék a tetejére még egy jó 10-15 percig főzzük
Jó étvágyat hozzá :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: