Belépve mint:

kilépés
35
Átlagos
Közepes
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • sütőpor
  • 1 kg alma
  • A krémhez:
  • 4 cs vanília puding
  • 1 l víz
  • 3-4 ek cukor
  • tejszínhab
  • fahéj

Almás Krémes :)

Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára vagy alufóliázott és vajjal kikent tepsibe almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel és 3-4 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. (A megmaradt tojássárgáját más süteményhez vagy ételhez felhasználhatjuk.) A tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghintve, kockára szeletelve kínáljuk. Nagyon finom, dekoratív sütemény.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: