Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 40 dkg sima liszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1, 5 kiskanál só
  • 4 dl langyos víz

DNK kenyér

A lisztek átszitálva, összekeverve, az élesztő belemorzsolva. Egy nagy tálba bele a lisztet, arra a folyadékot és a sót, pár mozdulattal összekever, mint a nokedlit. Nem kell simára kavarni, csak úgy össze. Letakarva állni hagyom 12 órát.

Egy sütőedényt, ez lehet jénai, lehet fém, beteszek a sütőbe, és bemelegítem 250 C-ra a sütőt. A tésztát újra átkeverem, és jól belisztezem, és pihentetem, míg a sütő felmelegszik.

Kiveszem a formát, belisztezem, majd a tésztát belefordítom. Ha van teteje, azt rá teszem, ha nincs, akkor letakarom alufóliával, és beteszem a sütőbe. 40 perc, letakarva, utána meg 15-20 perc takarás nélkül.

Rácson hagyom kihűlni. Jó étvágyat hozzá!
tipp Hogyan süssünk otthon kenyeret egyszerűen? Erre megoldás a DNK azaz Dagasztás Nélküli Kenyér. Még annak idején, mikor a DNK őrület futott a blogokon, akkor lett kidolgozva a recept, és felváltva csináltuk a Túrós bucival. Ez is már legalább 2 éves recept. Pompás alternatíva azoknak, akik nem akarnak beruházni egy kenyérsütőre, de kipróbálnák a házi kenyérsütést. Ehhez a verzióhoz teljes kiőrlésű rozslisztet adunk, és a folyadék egy része tejsavó, amit a krémsajt készítése közben mentettem meg.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: