Belépve mint:
120
Átlagos
Közepes
1
2
2889
0
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 dkg friss élesztő
- 1, 5 kiskanál só
- 4 dl langyos víz
DNK kenyér
A lisztek átszitálva, összekeverve, az élesztő belemorzsolva. Egy nagy tálba bele a lisztet, arra a folyadékot és a sót, pár mozdulattal összekever, mint a nokedlit. Nem kell simára kavarni, csak úgy össze. Letakarva állni hagyom 12 órát.Egy sütőedényt, ez lehet jénai, lehet fém, beteszek a sütőbe, és bemelegítem 250 C-ra a sütőt. A tésztát újra átkeverem, és jól belisztezem, és pihentetem, míg a sütő felmelegszik.
Kiveszem a formát, belisztezem, majd a tésztát belefordítom. Ha van teteje, azt rá teszem, ha nincs, akkor letakarom alufóliával, és beteszem a sütőbe. 40 perc, letakarva, utána meg 15-20 perc takarás nélkül.
Rácson hagyom kihűlni. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: