Belépve mint:

kilépés
15
Egyszerű
Alacsony
  • 40 db babapiskóta
  • 250 ml víz
  • 250 ml Limoncello + a locsoláshoz
  • 500 ml tejszín
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja + a tálaláshoz
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 100 g fehér csokoládé citromos apróra vágva

Villa Maria's Lemon Tiramisu - saláta

Verjuk habbá a tojásfehérjét.Adjuk hozzá a cukort és citromlevét és verjuk újra kemény habbá.
Egy külön tálban habverővel a tejszínt verjuk kemény habbá.Adjuk hozzá a tojásfehérje keveréket,ontsuk bele a limoncellót,a reszelt citromhéjat és óvatosan forgassuk ossze.Egy tálban keverjunk össze 1 csésze limoncellot az 1 csésze vízzel.Adjunk hozzá cukrot ha szükséges.Óvatosan mártsuk a limoncello keverékbe a babapiskótákat(nemszabad hogy elázzon).Szorosan rétegezzuk egy tortaformába(vagy bármien magasfalú jénaiba).Kennyuk el rajta a 1/2 adag krém keveréket egyenletesen ügyelve arra hogy teljesen befedje.Tegyunk rá még egy réteg babapiskótát,majd egyenletesen elosztva a maradék krémet kenjuk a tetejére.A tetejét megszórjuk reszelt citromhéjjal és a citromos fehér csokoládéval.1-2 órát huttoben vagy hideg helyen hadjuk ossze érni az ízeket.De úgy mint a hagyományos tiramiszut etz a verziót is azonnal kell tálalni.
tipp Ugyeljun arra ha ebbol eszunk akkor már nem ajánlott vezetni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: