Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 125 g liszt, 1 csipet só, 120 g porcukor, 3 tk sütőpor, 1 db áttört banán
  • 200 ml tej, 1 db felvert tojás, 1 tk vaníliakivonat, 85 g olvasztott vaj, napraforgó olaj
  • A tejkaramell sziruphoz:
  • 140 g barna cukor, 4 ek golden szirup (elhagyható vagy méz ), 250 ml forró víz

Tejkaramellás-banános puding

1. Melegítsük elő a sütőt.
2. Szitáljuk át a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálba.
3. A tojást, a tejet, az áttört banánt és a vaníliakivonatot keverjük össze, és öntsük a lisztes keverékre. Alaposan keverjük össze.
4. Öntsük olajjal kikent tüzálló tálba (2,5 l-es).
5. A tejkaramellás sziruhoz a cukrot, a golden szirupot (vagy mézet) és a vizet forraljuk össze. Forraljuk, amíg besűrűsödik.
6. Amikor már eléggé sűrű, akkor öntsük (merjük) a nyers tésztára.
7. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg már a teteje tapintásra kemény.
8. Melegen, vaníliafagylaltal vagy sűrű tejszínnel tálaljuk, és locsoljunk rá a tejkaramellből, amely a tál alján van.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x30 cm
tipp Ezt nemrég a TV Paprikán láttam, Rachel Alen készítette.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: