Belépve mint:

kilépés
25
Átlagos
Közepes
  • 600 g sima liszt átszitálva
  • 1 cs. sütöpor
  • 300 ml tejszín (tej, kefír, író)
  • 250 ml víz
  • csipet só

Scone

Elömelegítjük a sütöt 200°C-ra.
A lisztet,sötöport,sót,tejszínt (tej,kefír,író) és a vizet egy tálban fakanállal össze dolgozzuk (nem szabad gyúrni).Kiöntjük egy lisztezett deszkára és téglalap alkúra formázzuk (kézzel vagy sodrófával).Késsel 12 db-ra szeleteljük(nem kel megijedni,ez a tészta eléggé ragacsos de ennek ilyennek kel lennie).Egy tepsit (30x35 cm) kiszórunk lisztel (nem kell kiolajozni/zsírozni) és bele rakjuk a tésztát,hogy ne érjék egymást.Betesszük a sütöbe,sütjük 15-20 percet.Kivesszük és melegen vagy kihülve fogyaszthatjuk.
tipp Ez egy Angol/Ír tea sütemény(pogácsa).Lekvárral és sürü tejszínnel fogyasztják öt órai teához.Több féle változata van a scone-nak. Van csokiforgácsos,mazsolyás,sajtos,friss füszeres és még aszalt gyümölcsös.Ahány része van Angliának és Írországnak annyi féle képpen készíttik.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: