Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • \"2 literes tejforraló\"
  • 1 L tej, 25 dkg rizs, 2 dl víz, 2 dkg vaníliás cukor, 2 db tojás sárgája
  • 2 db tojás fehérje, 10-15 dkg cukor vagy ízlés szerint, 2 ek vaj, 1 kk liszt
  • Puding öntethez:
  • 40 g kakaós/vaníliás pudingpor ízlés szerint, 7 dl tej, 2-3 ek cukor

Rizsfelfújt tejforralóban fözve

A forralót ugyan úgy használjuk mint ha tejet akarnánk benne forralni.
Beleöntjük a tejforralóba a megmosott rizst,tejet,vaníliás cukrot és a 2 dl vizet.Feltesszük fözni,amikor a forralónk elkezd sípolni lehalkítjuk a tüzet alatta és még fözzük 10-15 percet (vagy amíg a rizs megdagad és a tejesvíz elfött).
A tojás sárgáját,vajat,lisztet és a cukrot habosra keverjük.Ezzel a vajas-tojásos-cukros keverékkel össze keverjük a langyosra hült rizst.Egy jénai tálat vagy kuglóf formát kikenünk és prézlivel kiszórunk.Beleöntjük a rizses masszát és elömelegített (200°C) sütöben sütjük 25-30 percet.Rákenjük a kemény habbá vert tojás fehérjét és sütjük amíg aranybarna nem lesz.
A puding öntethez:
A pudingot a szokásos módon megfözzük,csak 0,5 L-er tej helyett 0,7 L-et használunk hogy nelegyen nagyon sürü.


sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x30 cm
tipp Ezt az egyik munkatársnömtöl lestem el,ö mindig így szokta a rizsfelfújtat készíteni.Egyszer kipróbáltam és nagyon finom volt.Azóta is így készítem cca 10 éve.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: