Belépve mint:

kilépés
45
Egyszerű
Közepes
  • 300-400 g hurka a bélből kiszedve, 500 g öreg kenyér vagy kifli, nagyobb darabokra vágva
  • 1 db nagyobb hagyma vagy 2 db kisebb hagyma apró kockára metélve, 2-3 dl forró húsleves (csibe,
  • 1, 5 dl tej, 2 db egész tojás, só, bors ízlés szerint, napraforgó olaj vagy zsír

Rakott hurka

1. A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszïk a bélből kiszedett hurkát, és addig sütjük, amíg átmelegszik.
2. Félretesszük, és a nagyobb darabokra vágot kenyeret/kiflit leforrázuk a forró húslevessel.
3. Egy túzálló formát kikenünk olajjal/zsírral, és a kenyér/kifli felét az edény alján szétterítjük, és erre rátesszük a hurkát.
4. Erre ráhelyezzük a másik adag kenyeret/kiflit is. A tejet, a 2 db tojást és a sót, a borsot összehabarjuk, és ráöntjük a rakott hurkára.
5. Előmelegített sütőbe tesszük sülni, amíg a tojás megköt, és szép aranybarna nem lesz a teteje.
6. Ha úgy gondoljuk, hogy száraz, megkenhetjük olajjal/zsírral.
7. Savanyú káposztával vagy savanyú uborkával tálaljuk.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x25 cm
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: