Belépve mint:

kilépés
65
Egyszerű
Közepes
  • 1/2 kg darált marhahús /disznóhús , 4 ek ketchup vagy paradicsom szósz , 1 dl víz vagy piros bor
  • 2 evőkanál olívaolaj , 1 db nagyobb hagyma (vagy ízlés szerint) apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva , 1 ek fűszerkeverék (petrezselyem, bazsalikom, oregánó)
  • Húsos szósz:
  • 12 db nagyobb fejú gomba , só, bors ízlés szerint , reszelt sajt ízlés szerint , olaj/zsír/vaj a

Rakott gomba

Húsos szósz:

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és a hagymát dínszteljük meg rajta.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a fuszer növényeket,a ketchupot/paradicsom szószt majd főzzük további 2 percet.
A serpenyőbe morzsoljunk bele a darált húst, süssük, amíg barna színt kap, majd.ontsuk hozzá a vizet vagy a bort.
Alacsony hőfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz.
Kenjuk ki a tepsit vagy a jénai tálat (35x35cm).Rakjunk alulra a húsos szósz 1/4-dét és erre hejezzuk el a gomba fejeket egymás mellé.Sózzuk,borsozzuk és ontsuk rá a tobbi húsos szószt.Tegyuk be elomelegített sutobe (200 C) sulni 20-25 percre.Az utolsó 5 percben vegyuk ki és szórjuk rá a reszelt sajtot.Tegyuk vissza és olvasszuk/pirítsuk rá a sajtot.
Tésztával vagy rizssel tálaljuk.

sütési hőfok: 200 °C
tepsi mérete: 35x35 cm
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: