Belépve mint:

kilépés
50
Egyszerű
Közepes
  • 1 közepes fej káposzta(cca 1, 200 kg)
  • 1 üveg házi paradicsomlé(cca 1 -1, 5L)
  • cca 1/2 liter víz (a paradicsom sürüsége szerint)
  • 1 ek liszt, 1 ek olaj/zsír, 1 kk füszer pirospaprika
  • 4-5 szem szegfüszeg, 1 kissebb rúd fahéj, só
  • cukor ízlés szerint

Paradicsomos káposzta

A káposztát megtisztítjuk a külsö leveleitöl és felmetéljük vékonyabb csíkokra,vagy ha van káposzta gyalunk akkor legyaluljuk.
Az olajon megpirítjuk a lisztet,amikor már enyhén barna színe van akkor levesszük a tüzröl és rászórjuk a pirospaprikát.Ráöntjük a paradicsom levet.Felhígítjuk a vízzel,hogy ne legyen sürü.Sózzuk,cukrot ízlés szerint teszünk bele.Beletesszük a szegfüszeget és a fahéjat.Belerakjuk a káposztát,ha szükséges akkor még önthetünk hozzá vizet vagy paradicsomlevet,hogy ellepje a káposztát és fedöalatt felforraljuk.Amikor felfort lejebb vesszük a tüzet alatta és addig fözzük fedö alatt amíg a káposzta megpuhul.
tipp Sült virslivel,fasírtal vagy egybe sült hússal is fogyaszthatjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: