Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • Tészta:
  • 250 ml langyos tej, 2 db felvert tojás, 80 g olvasztott vaj/margarin
  • 500 g liszt, csipet só, 3 ek porcukor, 20 g friss élesztö
  • Szóráshoz:
  • olaj, fahéjas cukor/cukros kakaó/cukros dió ízlés szerint

Mini kürtőskalács

1. Az élesztöt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet,sót,porcukrot ,olvasztott vajat/margarint,felvert tojásokat és a felfutatott élesztöt össze gyúrjuk/dagasztjuk.Amikor már a tészta elvállik az edény falától és a kezünkhöz sem ragad,akkor meleg helyre tesszük,letakarjuk és hadjuk kelni 30 percet.
3. Amíg kel a tészta a habroló formákat betekerjük aloballal (könnyebb lehúzni róla a tésztát amikor megsült,"és még mosogatni sem kell.")
4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk és szétsodorjuk 0,5 cm vastagra és 3 cm szélles csíkokat vágunk belölle.Erössen rátekerjük a formára úgy hogy érintsék egymást (nem kell fednie).
5. A feltekert mini kürtöskalácsokat megkenjük olajjal és megforgatjuk fahéjas cukorban/cukros kakaóban/cukros dióban (kimit szeretne,vagy csak símán kristály cukorban).
6. Kiolajozott tepsibe rakjuk a kalácsokat.Elömelegített (160-170°C) sütöbe tesszük sülni 15-20 percre.
7. Amikor megsült még melegen lehúzkáljuk a formáról,és ha szükséges és szeretnénk mégegyszer megforgathatjuk a szóratban.
8. Ebböl az adagból 20-22 db jön ki a formák nagyságától függöen (nagyobb vagy kisebb).

sütési hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x35 cm
tipp Ez a fajta elkészítési mód nagyon ügyes és praktikus,mert több kicsi kürtöskalácsom lett,és a lényeg hogy mindenki ízlésének megfelelöen.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: