Belépve mint:

kilépés
25
Átlagos
Közepes
  • 1 csomag (250g) mézes lap(6db), 250 g margarin, 600 ml tej, 2 db vaníliáspudin por,
  • 200 g porcukor, 13 g vaníliás cukor, 100 g cukrozatlan kakaó por, 6 ek lekvár(eper, szilva, stb).
  • Tetejére
  • ~Csokimáz: 12 dkg cukor, 4 evőkanál kakaó és 4 evőkanál víz.
  • ~Cukormáz: 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor

Mézes lap csokis-vaníliás krémmel

Megfözzük a pudingport a 600 ml tejben.Amíg hül a lágy margarint habosra keverjük a cukorral.A pudingot és a cukros margarint jól összekeverjük(habosra).Megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.1 db mézes lapot megkenünk 2 ek lekvárral,ráhelyezünk egy másik lapot.Megkenjük a vaníliás krémmel,erre teszünk mézes lapot és megkenjük 2 ek lekvárral,erre mézeslapot teszünk,ezt megkenjük a csokis krémmel,erre mézeslapot teszünk és megkenjük az utolsó 2 ek lekvárral.Erre ráhelyezzük az utolsó mézes lapot.Leöntjuk csoki mázzal,vagy ízlés szerint cukor mázzal(ízlés szerint díszítjük,ki hogyan szeretné).
Csokimáz:
A cukrot,kakaót és a vizet összekeverjük(a vizet kanalanként adagoljuk).
Cukormáz:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük.
Nem habot készítünk belőle, állaga jó sűrű massza legyen!
tipp Ezt a krémet piskóta tésztához is el lehet készíteni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: