Belépve mint:

kilépés
55
Átlagos
Közepes
  • 250 g liszt, 1 tk cukor, 1 tk szárított élesztő
  • kb. 2 dl tej, 1 ek olaj, 1 tojás, só

Knedľa

1. Az élesztőt csészébe öntjük a cukorral és a meleg (nem forró!) tejjel, jól elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
2. A felfutott élesztőt összekeverjük az átszitált, megsózott liszttel és a tojással.
3. Addig dagasztjuk, míg rugalmas tésztát nem kapunk, mely már nem ragad a kezünkre. Hagyjuk meleg helyen duplájára dagadni.
4. Amikor már megdagadt, a tésztát újra átgyúrjuk. Közben egy nagy lábasban vizet forralunk.
5. Amikor forr, szitán vagy knédlifőzőn a lábosba helyezzük a gombócokat úgy, hogy ne lógjanak a vízbe. Tetővel letakarva megpároljuk, közben nem szabad nyitogatni, mert szappanos lesz a tészta.
tipp Szaftos (tejfölös hús, pörkölt, gulyások) mellé lehet köretként tálalni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: