Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 200 ml crème fraîche(vagy tejszín), 100g sajt reszelt, 4 újhagyma aprítva
  • 1 fej karfiol apróra rózsázva, 100g fagyasztott borsó, felengedett, 375 g leveles tészta, 1 tojás

Karfiolos sajtos pite

1. A sütőt melegítsük elő 200°C/hökeveréses 180C/gáz 6. Keverjük össze a tejszínt,sajtot, újhagymát,a karfiolt és a borsót.
2. Kenjük ki a jénai tálat olajjal vagy margarinnal és öntsük bele a karfiol keveréket.
3. A leveles tésztát sodorjuk szét és fedjük le vele a karfiolt.Szélét a tésztának nyomja le erősen és kenjük le a tojással.Süssük 25-30 percig amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.
4. Ha szeretnénk megszórhatjuk reszelt sajtal a tetejét.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x35 cm
elkészítés: könnyü

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: