Belépve mint:

kilépés
170
Átlagos
Közepes
  • 57, 5 dkg marhahús (lehet disznó, csibe) kockákra vágva, 2, 5 dkg sima liszt
  • 1 tk szárított fűszerkeverék, só, bors
  • 1 hagyma apróra vágva, 3 ek olaj
  • 10 dkg bébirépa, 2 paszternák
  • 6 dl marhahúsleves (leveskockából is lehet)
  • 10 dkg fagyasztott cukorborsó
  • A tésztához: 22, 5 dkg liszt, csipet só
  • 5 dkg hideg vaj / margarin , 1 tojás felverve + a kenéshez, 3 ek tej

Irish Beef Cobbler

1. Egy tálban a húst megforgatjuk a liszt és a szárított vegyes fűszerkeverék keverékében. Serpenyőben megpirítjuk. Abba a tálba (jénaiba, tepsibe stb.) öntjük, amiben sütni fogjuk.
2. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, négybe vágott és nagyobb darabokra szelt paszternákot és a húslevest.
3. Összekeverjük a hússal, letakarjuk, és a hústól függően addig sütjük, amíg meg nem puhul. Hozzákeverjük a cukorborsót.
4. Atésztához a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, amíg nem néz ki úgy, mint a zsemlemorzsa.
5. Hozzákeverjük a felvert tojást és annyi tejet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, melyet formázni lehet.
6. Lisztezett deszkára tesszük, és kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
7. A kobblereket a ragu tetejére helyezzük. A sütő hőmérsékletét növeljük, és még 15-20 percet sütjük.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: