Belépve mint:

kilépés
190
Átlagos
Közepes
  • 4 db egész csibecomb , 2tk mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 ek olaj
  • Sult karfiol:
  • 1 kg karfiol 4 ek oleja
  • 1/2 tk kurkuma , 1/2 tk római komény , 1/2 tk orolt koriander , 1/4 tk orolt fekete bors
  • 2 db egész zold chilli paprika (azoknak akik szeretik a csíposet!) , só

Ínyenc csirke

A mustárt,sót,borsot és az olajat ossze keverjuk.Ezzel a marináddal bekenjuk a csibecombok mindkét oldalát,és 2-3 órára fére tesszuk a huttobe pihenni.
Felmelegítunk egy nagyobb palacsinta sutot,ontunk bele egy kevés olajat (nem kell sok mert a csibecombon már van olaj).A combokat a boros felével lefelé tesszuk a palacsinta sutobe.Hirtelen megpirítjuk,megfordítjuk és a másik oldalát is hirtelen megpirítjuk.Csokkentjuk a lángot alatta,letakarjuk és 30-35 percet sutjuk.1-2 szer megforgatjuk,hogy mindehol egyformán átsuljon.

A sult Karfiholhoz:

Elomelegítjuk a sutot 200°C-ra.Kibélelunk egy tepsit sutopapírral (csak azér van rá szukség hogy ne keljen annyit mosogatni).
Rózsáira szedjuk a karfiolt.
Egy nagyobb tálban olajban osszekeverjuk a kurkumát,koriandert,koményt,sót és a borsot.Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a karfiol rózsákat úgy hogy minden oldalukat alaposan befedje.Beleontjuk az elokészített tepsibe és betesszuk a sutobe sulni 25 percre.Kivesszuk a sutobol átkeverjuk és még 10 percre vissza tesszuk a sutobe sulni.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x35 cm
tipp Adhatunk hozzá rizst.De csak a karfiol korettel is nagyon laktató
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: