Belépve mint:
190
Átlagos
Közepes
2
0
2183
0
- 4 db egész csibecomb , 2tk mustár
- só, bors ízlés szerint
- 4 ek olaj
- Sult karfiol:
- 1 kg karfiol 4 ek oleja
- 1/2 tk kurkuma , 1/2 tk római komény , 1/2 tk orolt koriander , 1/4 tk orolt fekete bors
- 2 db egész zold chilli paprika (azoknak akik szeretik a csíposet!) , só
Ínyenc csirke
A mustárt,sót,borsot és az olajat ossze keverjuk.Ezzel a marináddal bekenjuk a csibecombok mindkét oldalát,és 2-3 órára fére tesszuk a huttobe pihenni.Felmelegítunk egy nagyobb palacsinta sutot,ontunk bele egy kevés olajat (nem kell sok mert a csibecombon már van olaj).A combokat a boros felével lefelé tesszuk a palacsinta sutobe.Hirtelen megpirítjuk,megfordítjuk és a másik oldalát is hirtelen megpirítjuk.Csokkentjuk a lángot alatta,letakarjuk és 30-35 percet sutjuk.1-2 szer megforgatjuk,hogy mindehol egyformán átsuljon.
A sult Karfiholhoz:
Elomelegítjuk a sutot 200°C-ra.Kibélelunk egy tepsit sutopapírral (csak azér van rá szukség hogy ne keljen annyit mosogatni).
Rózsáira szedjuk a karfiolt.
Egy nagyobb tálban olajban osszekeverjuk a kurkumát,koriandert,koményt,sót és a borsot.Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a karfiol rózsákat úgy hogy minden oldalukat alaposan befedje.Beleontjuk az elokészített tepsibe és betesszuk a sutobe sulni 25 percre.Kivesszuk a sutobol átkeverjuk és még 10 percre vissza tesszuk a sutobe sulni.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x35 cm

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: