Belépve mint:

kilépés
65
Átlagos
Közepes
  • 1 kg liszt (1/2 kg sima - 1/2 kg rétes liszt)
  • 1/2 L langyos tej
  • 250 ml tejföl szobahömérsékletü
  • 50 g élesztö (friss)
  • 5 kk. szódabikarbóna
  • só ízlés szerint
  • olaj/zsír a sütéshez
  • reszelt sajt ízlés szerint
  • tejföl a tetejére
  • fokhagyma ha valaki szereti

Hüttöben kelesztett lángos

Az élesztöt futtassuk fel langyos tejben.
Közben a lisztet szitáljuk egy nagy tálba,sóval és a szódabikarbónával keverjük ossze.
Öntsük hozzá a langyos tejet a tejfölt és a felfutatott élesztöt.Addig dagasztjuk amíg elvállik a kezünktöl.Tegyük egy nagyobb szilon zacskóba és hüttöbe téve kelni hadjuk(használat elött min.1 óra).Lángosokat formállunk és forró olajban/zsírban kisütjük.
Melegen tálaljuk,megkenhetjük fokhagymával.Szórunk rá reszelt sajtot és tejfölt kanalazunk rá.Félbe hajtjuk és már ehetjük is.
tipp Ezt a tésztát elöre is el lehet készíteni,mert 7 napig el áll a hüttöben.Mindig amikor sütni szeretnénk,kiveszünk annyit amennyire szükségünk van. Bármien tölteléket tehetünk bele,mindenkinek az ízlésének megfelelöen.Még édes töltelékkel is tölthetjük,mivel ennek a tésztája semleges ízü (se nem édes,se nem sós).
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: