Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • # 500 g sima liszt # 40 g olvasztott vaj # 40 g friss élesztö # 1 db felvert tojás # 2 ek kristá
  • # 450 ml langyos tej # csipetnyi só # 2 kk vaníliás cukor # 250 g mazsolya (több féle is lehet)

Holland fánk

1. A mazsolyát megmossuk és meleg vízben beáztatjuk.
2. Az élesztöt felfuttatjuk langyos tejben (tej,élesztö,cukor,liszt).
3. A lisztet áttszitáljuk hozzá adjuk a sót,cukrot,van.cukrot,tojást,vajat,citrom levét,tejet,és a felfutatott élesztöt.Fakanállal jól összedolgozzuk (ez egy elég híg/lágy tészta).
4. Leszürjük a mazsolyát és bele dolgozzuk/keverjük a tésztába.
5. A tésztát letakarjuk nedves konyharuhával és hadjuk meleghelyen 30 percet kelni.Amikor megkelt átt keverjük és még 30 percet hadjuk meleg helyen kelni.
6. Az olajat felmelegítjük (cca 170/180°C-ra).A fánkokat fagylalt adagolóval vagy evökanállal bele szaggatjuk az olajba.Aranybarnára sütjük,kiszedjük az olajból és lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.Cukorral megszórva vagy ízlés szerint tálaljuk.(cca 30 db lessz belölle,a szaggatástól függ kisebb/nagyobb)

sütési hőfok: 180 °C
tipp Ezt a receptet egy szlovák weboldalon találtam. Mivel Szlovákián és Magyarországon is ilyenkor farsang idején sokan készítenek fánkot úgy gondoltam hogy kipróbállom és felrakom ezt a receptet. Hollandiában fánkokat szilveszterkor sütnek,ez a fánk is a Szilveszteri ünnepekre készül náluk. Minden évben versenyt rendeznek ahol a legjobb-legfinomabb fánkokat árulják ... Ezt a fajta fánkot lehet csak úgy mazsolya nélkül is készíteni,de lehet bele tenni másfajta gyümölcsöt is.Erre a fánkra is van több féle elkészítési módszer...\"Ahány ház annyi szokás\".
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: