Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 250g mozzarella felkarikázva vagy reszelve, 18-20db lasagne lap, 85g parmezán, reszelt
  • Húsos szósz:
  • 3 ek olívaolaj, 4db hagyma, apróra vágva, , 8 gerezd fokhagyma, összezúzva, , 1 ek füszer keverék
  • Besamell szósz:
  • 200g vaj, 140 g liszt, 1-2 késhegynyi szerecsendió, 1, 7 l tej

Gond nélküli lasagne

1. Készítsük el a húsos szószt:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben és a hagymát dínszteljük meg rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát,gyógynövényeket,babérleveleket,ketchupot és a paradicsomot majd főzzük további 2 percet.Melegítsünk fel egy nagy serpenyőben olajat és morzsoljunk bele a darált húst,süssük amíg barna színt kap, majd adjuk hozzá a hagymás-paradicsomos keveréket.Öblítsük ki a tepsit a vörösborral vagy egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez.Alcsony höfokon főzzük 30 percig, amíg sűrű nem lesz, majd tegyük félre.
2. Közben készítsük el a besamelt:A vajat melegítsük fel és a lisztet süssük meg,hogy világos színe maradjon,de ne legyen nyers.Lassú tűzön folyamatosan keverjük hozzá a tejet. Ne aggódjunk ha csomós lesz habverővel szétlehet keverni.Főzzük cca 5 percet állandó keveréssel, amíg sima és sürü nem lesz, majd levesszük a tűzről.
3. Tegyünk egy tűzálló sütőedénybe egy réteg hús szószt.Öntsünk rá egy kevés besamell szószt és szórunk egy kis mozzarellát rá.Fedjük le egy réteg lasagne lappal.Majd rétegezzük a hozzávalókat.A felső réteg lasagnére mindössze besamell szószt teszünk.Végül szórunk rá reszelt parmezánt.(Ebben a stádiumban,ha másnap szeretnénk megsütni fedjük le fóliával és tegyük hüttöbe).
4. Melegítsük elö a sütőt (200°C/180°C hölégkeveréses /6 gáz).Süssük 35-40 percet amíg barna lesz a teteje.Hagyjuk 10 percig állni mielőtt felvágnánk.Tálalhatjuk zöld salátával.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x35 cm
tipp A lasagnet hűtőbe tehetjük egy napra használat elött,vagy fagyaszthatjuk legfeljebb 3 hónapig. *Fagyasztási tippek: Hús szósz: A húsos szószt fagyasszuk le zacskóban vagy dobozban. Ezt a mártást használhatjuk: Bolognai spagettihez,pásztor pitéhez vagy feltétként sült krumplihoz. Zöldségesen: 1. Ha megsütjük a hagymát, adjunk hozzá apróra vágott sárgarépát,zellert,cukkinit,póréhagymát, szeletelt gombát, vagy apróra vágott paprikát.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: