Belépve mint:

kilépés
45
Egyszerű
Közepes
  • 30 dkg gomba, 3, 5 dl paradicsomszósz, 1 nagy fej lilahagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma, 1 dl vörösbor , maréknyi bazsalikom
  • só, bors, 30 dkg minimozzarella
  • 50 dkg spagettitészta, 2 + 1 ek olaj

Gombás-mini mozzarellás sült spagetti

1. A két evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és az átpréselt fokhagymákat.
2. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a kicsire felkockázott gombát.
3. Amikor a gomba felére összeesik, ráöntjuk a vörösbort, majd a paradicsomszószt.
4. Elforraljuk vagy egy negyedórán át, ekkor hozzáadjuk a bazsalikomot, a sót és a borsot.
5. Kifőzzuk a spagettitésztát, belekeverjuk a szószba, jól összeforgatjuk.
6. Kiolajozott sütőedénybe tekercseljük, lerakjuk a tésztát. Ha lecsúszik róla a szósz, jól rálocsoljuk.
7. A tekercsek közepére egy-egy mini mozzarellát teszunk, 200 fokos sütőben 20 percet sütjuk .

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30X10 cm
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: