Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 1 ek korianderlevél
  • 1/2 tk koriandermag
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g fagyasztott garnéla
  • só és bors
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek olaj
  • 400 ml édesítetlen kókusztej
  • 600 g sütőtök
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 zöld chili
  • 2 gerezd fokhagyma

Garnéla- és sütőtökcurry

1. A currypasztához a hagymát durvára daraboljuk, a fokhagymát meghámozzuk. A chilit kimagozzuk és durvára daraboljuk.
2. A paszta hozzávalóit egy mozsárba tesszük, és paszta állagúvá törjük.(Zöld currypaszta:1 mogyoróhagyma,1 gerezd fokhagyma,1 ek korianderlevél,1/2 tk koriandermag,1 tk frissen reszelt gyömbér,1 zöld chili)
3. A zöldhagymát (mogyoróhagymát is használhatunk) megmossuk és felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk. A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk és 1 cm-es kockákra vágjuk.
4. Az olajat felmelegítjük, a hagymát a gyömbérrel, a fokhagymával és a tökkel 4-5 percig nagy lángon pirítjuk.
5. Hozzákeverjük a pasztát, a kókusztejet és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül, közepes lángon kb. 5 percig főzzük.
6. Hozzáadjuk a garnélát, és rövid ideig még forraljuk. Mikor a rák megfőtt, melegen tálaljuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: