Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 2 ¼ csésze liszt, ¼ csésze kristálycukor, ½ teáskanál só, 2 csésze fenyőmag, pirított
  • ½ teáskanál vanília kivonat, 1 csésze porcukor, 1 csésze sótlan vaj

Fenyőmagos süti

Daráljuk durvára a pirított fenyőmagot,és tegyük félre.
Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat,cukrot és a vanília kivonatot kb 1 percig.Adjuk hozzá a lisztet,a sót és a darált fenyőmagot.Keverjük amíg nemáll össze a tészta.Fedjük le a tésztát élelmiszer fóliával és tegyük hűtőszekrénybe 1 órára.
Melegítsük elö a sütőt 200°C-ra és egy tepsit béleljünk ki sütöpapírral.Készítsünk gombócokat fagyi szedövel (ha nincs akkor evökanállal formázzunk belölle gombócokat).A sütöpapírra rakjuk őket egy pár centire egymástól.Süssük 20 percig középsö rácsra téve a sütőben.
Hagyuk a sütiket hűlni 5 percig,majd megforgatjuk öket a porcukorban.Hagyuk pár percig és újra megforgatjuk a porcukorban.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: