Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • Tészta:
  • 15 dkg margarin / vaj, 1/4 l víz, csipet só
  • 15 dkg liszt, 6 db tojás, (vagy 500 g-os fagyasztott leveles tészta)
  • Krém:
  • 35 dkg kristálycukor, 1 l tej, 3 cs (40 g) vaníliás pudingpor, 12, 5 dkg margarin / vaj
  • 2 cs (20 g) tejszínpor vagy 500 ml tejszín, 2 cs habfixáló, 200 g csokis tortabevonó máz

Felhőcske

1. A tésztához a margarint/vajat felolvasztjuk a vízben, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
2. Hagyjuk kihűlni, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
3. Elosztjuk kétfelé. Szétkenjük a kikent, kilisztezett tepsiben, és előmelegített sütőbe tesszük, kb.10 percet sütjük. (Ha a fagyasztott leveles tésztát használjuk, akkor hagyjuk kiolvadni (min. 2 óra használat előtt). Vegyük két részre, sodorjuk el a tepsi méretére. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni 10 percre (a tepsit hidegvízzel öblítsük ki).
4. A cukrot olvasszuk fel (karamelizáljuk). (A cukrot nem szabad megkeverni, amíg teljesen nem olvad fel, mert különben megkeményedik, becsomósodik.).
5. Vegyük le a tűzről, és öntsük rá a 1/2 l tejet. Tegyük vissza főni, amíg a cukor feloldódik benne.
6. A másik 1/2 literben keverjük el a 3 csomag pudingport. Öntsük a karamelles tejhez, és főzzük, amíg besűrűsödik.Tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint/vajat. Habosra keverjük.
7. A 2 csomag tejszínport a zacskón feltüntetett használati utasítás szerint elkészítjük,és hozzákeverjük a 2 csomag habfixállót. (Ha friss tejszínnel dolgozunk, akkor verjük fel kemény habbá. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá cukrot ízlés szerint. Még egy picit habosítjuk a 2 csomag habfixállóval,és lehet használni.).
8. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik tésztát magasfalú tepsibe helyezzük, és megkenjük a karamellás krémmel. Erre rákenjük a tejszínhabot, és ráhelyezzük a másik tésztát.
9. Leöntjük a csokis mázzal. Hagyjuk pihenni hideg/hűvös helyen 2-3 órát vagy másnapig.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x35 cm
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: