Belépve mint:

kilépés
55
Átlagos
Közepes
  • Tészta: 3 db tojás, 80 g kristály cukor, 30 g olvasztott csokoládé, 100 g lisz
  • Diós krém: 250 ml tej, 80 g kristály cukor, 100 g darált dió, 125 g vaj/margar
  • Díszítéshez: 250 ml tejszín, 1csomag vaníliás cukor

Csokoládés diós torta

A sutot elomelegítjuk 170 °C-ra.

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjéket kemény habbá verjuk.
A sárgájákat a cukorral fehéredésig verjuk/habosítjuk.Hozzákeverjuk az olajat,olvasztott csokoládét és a lisztett.Egynemuvé keverjuk és óvatosan hozzá keverjuk a kemény tojás habot.
Egy tortaformát (26 cm) kikenunk és kilisztezunk,vagy kibélelunk sutopapírral.Beleontjuk a tésztát és sutjuk 30-35 percet.
Amikor megsult kivesszuk és hadjuk 10 percet hulni.Kivesszuk a formából és a torta tetejébol levágunk cca 1 cm-t.

Krém:

A tejet a cukorral felforraljuk.Beleontjuk a darált diót és 2-3 percet fozzuk.
Hadjuk kihulni és belemorzsoljuk a levágott torta darabot.
A vajat a diós keverékkel habosra keverjuk.
Díszítés:
A tejszínt a vaníliás cukorrah kemény habbá verjuk.

Osszeálítás:

A tortát vissza tesszuk a formába.Megkenjuk a lekvárral erre rákenjuk a vajas diós krémet.Erre rákenjuk a tejszínhabot,és betesszuk a huttobe cca 1 órára,hogy a diós krém megdermedjen.
Tálaláskor reszelhetunk rá csokoládét vagy szórhatunk rá darált vagy tort diót.

sütési hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 26 cm cm
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: