Belépve mint:

kilépés
55
Egyszerű
Közepes
  • Olaj a tortaforma(28cm) kikenéséhez
  • 250 g sima liszt
  • 300 g kristály cukor
  • 250 g margarin/vaj
  • 175 ml coca cola
  • 250 ml tej
  • 3 ek kakaópor
  • 1 tk szódabicarbóna
  • 2 db tojás
  • A krém: 200 g kristály cukor
  • A krém: 100 g margarin/vaj
  • A krém: 2 ek coca cóla
  • A krém: 2 ek kakaópor

Coca cola cake

*A formát böven kiolajozzuk.A sütöt elömelegítjük 180°C-ra.
A margarint/vajat,cukrot,tejet és a cólát egybe fözzük(addig fözzük amíg a margarin/vaj elolvad).A lisztet,szódabikarbónát és a kakaót átszitáljuk.Hozzá öntjük a felvert tojásokat és a tejes-cólás keveréket még melegen.Addig keverjük amíg össze ál,ne maradjon benne liszt csomó.Az egész masszát öntsük az olajjal kikent tortaformába,és tegyük be sülni.40-45 percet sütjük.Addig kell sütni amikor a teteje már megsült-repedezett,de a közepe még krémes-lágy(de nem nyers).
Ha nem jól záródik a torta formánk(csurog),akkor kívülröl vonjuk be aloballal.És a sütöbe téve bele tehetjük még egy tepsibe is(úgy süssük nehogy az egész a sütö alján kössön ki).
*A krém elkészítése:
Fözzük egybe az összes hozzávalót (addig kel fözni amíg a margarin/vaj elolvad).Tegyük hideg hejre hülni.Amikor már kihült akkor mixerrel verjük fel krémesre(világosabb színe legyen).Amikor a torta már kihült akkor még a formában kenjük a tetejére a felvert krémet.
A krémet még a torta sütése elöt a legjobb elkészíteni,így lesz ideje jól kihülni(hogy újra megkössön a margarin/vaj),mert ez egy híg keverék lesz(csurgós lé).Csak a hüllés után kapja meg azt az állagot,hogy fel lehessen verni.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 28 cm
tipp Mivel eléggé édes sütemény (a sok cukor miatt) fagylaltal vagy sürü tejszínnel a legjobb fogyasztani,hogy ellensúlyozza az édességét. James Martin receptje alapján.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: