Belépve mint:

kilépés
105
Átlagos
Közepes
  • 600g liszt, 100g cukor kristály, 42g élesztő, csipetnyi só, 150ml langyos tej, 50g olvasztott vaj, 50-
  • Tészta:
  • Töltelék:
  • 100g kristálycukor, 2-2 ek narancs és citrom reszelt hélya, 50g olvasztott vaj
  • Szirup:
  • 1db citrom vagy narancs lé, 2-3 ek porcukor

Citrus illatú szendvics

1. A fenti összetevőkböl tésztát dagasztunk.
2. Hagyuk meleg helyen 50-60 percet kelni.
3. Amíg kel a tészta előkészítjük a cukrot, amelybe belereszeljük a narancs és a citrom hélyát(vagy csak az eggyiket).És jól összekeverjük.
4. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és olvasztott vajjal alaposan megkenjük.A maradék olvasztott vajjal kikenjük a püspökkenyér formát.
5. A megkent tésztát megszórjuk az illatos cukorral és csíkokra vágjuk.Öt egyforma szélles csíkra.Fektessük egymásra a csíkokat és vágjuk hat egyforma részre.
6. A kikent formába belerakjuk a tésztát,egymás mellé függölegesen.Letakajjuk és hagyjuk 30-40 percet kelni.
7. Elömelegített sütöben süssük(170°C) kb 30-35 percet.Amikor a teteje már ropogós kivesszük a sütöböl és hadjuk kihűlni.
8. A narancs vagy a citrom levét kinyomjuk és összekeverjük a porcukorral.A cukoros öntettel meglocsoljuk a tészta tetejét.
9. Kivesszük a formából és külön darabokra szedjük.Kínálhatjuk mézzel, lekvárral vagy amivel csak szeretnénk.

sütési hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x12 cm
tipp Egy formában nem fér el.Ha van két darab egyforma püspökkenyér formátok akkor osztjuk szétt két formába és úgy süssük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: