Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Közepes
  • (csésze-250 ml)
  • # 2 db állott croissant # 1/2 csésze cukor # 2 ek víz # 1/2 csésze tejszín
  • # 2 ek bourbon (konyak) # 1/2 csésze tej 3, 5%-os # 2 db tojás, felverve

Caramelles Croissant felfújt

1. Tépkedjük nagyobb darabokra a croissant és rakjuk 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb sütö formába (befogadóképessége körülbelül 500 ml).
2. Melegítsük elő a sütőt 180°C.
3. Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe és keverjük/forgatjuk (nem szabad fakanállal megkeverni) feloldódik a cukor és karamelizálódik (borostyán színű lesz) úgy 3-5 perc.
4. Vegyük le a serpenyőt a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt (vigyázzunk mert szökik),a Bourbont(konyakot) és a tejet.Habverővel keverjük össze és adjuk hozzá a felvert tojást.
5. Öntsük ezt a keveréket gyorsan a kiflikre és hagyjuk hogy megszívja magát,úgy 10 percig.
6. Süssük előmelegített sütőbe 20 percig.

sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 20x15 cm
tipp Nigella Lawson receptje.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: