Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 500 g liszt (vagy fele teljes kiőrlésű, fele fehér liszt) , 2 tk száraz élesztő
  • 1 ek cukor , 1/4 csésze meleg víz
  • 1 ek olívaolaj , 1 tk só , 1/2 csésze víz (vagy szükség szerint)
  • A töltelékhez: 8 levél friss bazsalikom
  • 8 cseresznyeparadicsom , 8 kocka (vagy kis golyó) mozzarella
  • 2 ek olívaolaj , 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1/4 tk cayenne bors , 1/4 tk só

Bazsalikomos-paradicsomos-mozzarellás töltött keny

1. Keverjük össze az élesztőt, cukrot és a 1/4 csésze meleg vizet, hagyjuk állni 10-15 percig, amíg az élesztő aktiválódik.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, olívaolajat, sót, élesztő keveréket.
3. Keverjünk hozzá 1/2 csésze vizet (evőkanalanként) addig, amíg a liszt formálható lesz. Ha a tészta túl száraz lenne, adjunk hozzá 1 ek vizet. (A tészta ne legyen túl ragacsos).
4. Dagasszuk a munkaasztalon a tésztát kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
5. Egy kevés olívaolajat tegyünk egy tálba, forgassuk meg benne a tésztát, úgy, hogy bevonja az olaj. Takarjuk le tiszta konyharuhával. Tegyük a tálat meleg helyre, hagyjuk, hogy a tészta duplájára emelkedjen - ez kb 1 óra.
6. Közben keverjük össze az olívaolajat és a fokhagymát egy kis tálban, és tegyük félre. A tésztát enyhén lisztezett deszkára tegyük, dolgozzuk át, és osszuk 8 darabra.
7. Egy kis lyukat nyomjunk a tészta közepébe, majd helyezzünk bele egy levél bazsalikomot, egy koktélparadicsomot és egy kocka (vagy kis labda) mozzarella sajtot minden egyes tésztába.
8. Szórjuk meg a tengeri sóval, fokhagymával és cayenne borssal ízlés szerint.
9. Dolgozzuk össze úgy, hogy a tölteléket bevonja a tészta (nehogy kifollyon a sajt).
10. Kikent tepsibe rakjuk a zsömlyéket.
11. Takarjuk le a tepsit, és hagyjuk kelni kb 40 percet.
12. Közben melegítsük elő a sütőt.
13. Süssük aranybarnára és ropogósra -kb. 20-30 perc.
14. Pihentetjük 10 percet.
15. Melegen tálaljuk.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: