Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • Aszpikhoz:
  • 1 l víz, 0, 25 l ecet, 0, 25 l uborkalé, 2 babérlevél, 10 szem egész bors
  • 5 szem szagos bors, 1 db sárgarépa, 1/2 petrezselyem, kis darab zeller, 1 kicsi hagyma
  • só, cukor ízlés szerint, 5 lap zselatin
  • Továbbá:
  • 4 db főtt tojás, savanyú uborka, savanyú kápia paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg sonka (pizza, toast, stb.), 15 dkg saláta (francia vagy hasonló), 15 dkg szeletelt, száraz

Aszpikos torta

1. Az aszpikhoz minden hozzávalót egy magas edénybe teszünk, ésaddig hagyjuk főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
2. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint a leszűrt lével.
3. Egy tortaformát vízzel kiöblítünk, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. A forma aljába merünk egy keveset a zselatinos léből, és betesszük a hűtőbe dermedni.
4. Amikor megkötött, rétegezzük: tojás, uborka, kápia, petrezselyemzöld.
5. Óvatosan rámerjük az aszpikot, és betesszük a hűtőbe megkötni.
6. A következő réteg a sonka, amelyet megtöltöttünk a salátával, majd felgöngyöltünk. Rétegezzük: töltött sonka, száraz szalámi.
7. Újra aszpikot öntünk rá, és hagyjuk megkötni.
8. A következö réteg szeletelt sajt és a zöldségek.
9. Az egészet leöntjük a maradék aszpikkal, és 24 órára a hűtőbe tesszük megkötni. Másnap ízlés szerint fogyasztjuk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: