Belépve mint:

kilépés
35
Egyszerű
Alacsony
  • 1 tk vanília kivonat
  • 425ml félzsíros tej
  • 2 nagy tojás
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 227g ananász darabok, lehet friss is
  • 50g arany porcukor
  • 2 banán

Ananászos,banános habcsók puding

Melegítsük elő a sütőt 190°C/gas 5/légkeveréses 170°C.Öntsük le az ananászlevét egy közepes méretű serpenyőbe. Keverjük bele a kukoricalisztet majd keverjük hozzá a tojások sárgáját, a tej és a vanília kivonatot. Hő fölött keverjük egy kis habverővel vagy fakanállal addig, amíg a keverék forrni kezd, és besűrűsödik. Kapcsoljuk a hőt alacsonyra, és főzzük lassú tűzön egy percig,állandóan keverjük.
Az edényt levesszük a tűzről, és keverjük bele a fele cukrot,az ananászt, majd a szeletelt
banánt keverjük bele óvatosan (adjunk hozzá egy kevés cukrot, ha a szósz nem lenne elég édes).
Keveréket 4 db tűzálló teáscsészbe rakjuk.Sütjük tepsibe 5 perct.
A tojásfehérjét habverővel vagy egy elektromos kézi habverővel addig verjük amíg megtartja a formáját.A maradék cukrot bele keverjük,habverővel addig verjük amíg a habcsók nem fényes. Halmozzuk rá a forró desszertekre és süssük még 5 percig, amíg hullámzó és aranybarna nem lesz a teteje.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: