Belépve mint:

kilépés
50
Egyszerű
Közepes
  • 2 csipetnyi só
  • szódavíz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • szilvalekvár
  • 30 dkg liszt
  • étcsokoládé
  • kókusz reszelék

Szilvalekváros rakott palacsinta

A lisztet, a tojásokat és a tejet egy tálban összekeverjük és hozzá adunk annyi szódavizet, hogy a massza tejszín állagú legyen. A keverés során bele tesszük az olajat és a sót is, majd csomómentesre keverjük. A palacsintasütőben egy evőkanál olajat felforrósítunk, majd a masszát kisebb merőkanálnyi adagokban, a sütőben egyenletesen eloszlatva, mindkét oldalát világos barnára sütjük.
A sült palacsintákat a lekvárral megkenve egymásra helyezzük, tetejére gőz fölött felolvasztott étcsokoládét öntünk és kókusz reszelékkel megszórjuk.
tipp A kókusz reszelék fahéjas-dió reszelékkel is helyettesíthető, így a szilvalekvárral keveredve még markánsabb íz érhető el. A szilvalekvár is ízlés szerint változtatható és gyümölcs- darabokat is tartalmazhat.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: