Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 1.5 kg burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 db fokhagyma
  • 1.5 dl húslé
  • ½ paprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 80 dkg sertéscomb
  • bors

Brassói aprópecsenye

A sertéscombot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban kisütjük, rátesszük a húst és gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot, paprikát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje. Fedő alatt addig főzzük amíg megpuhul a hús, majd zsírjára pirítjuk, ezután hozzáadjuk a menetközben kockára vágott és olajban kisütött burgonyát.
tipp Tálalhatjuk kovászos uborkával, vagy ízlés szerint káposztával is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: