Belépve mint:

kilépés
240
Egyszerű
Magas
  • Piskótához 4 tojás 4 ek. víz 8 ek. cukor 5 ek. lis
  • Krém 25 dkg. túró 25 dkg. mascarpone, vagy natúr k
  • Továbbá 3 ek. eperlekvár 40 dkg. eper felszeletelv

Epres kocka

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a vizet és a cukrot, majd a tojások sárgáját. Jó habosra keverem, majd hozzáadom a késhegynyi szódabikarbónát is. Kettéveszem a masszát, az egyik részben valamivel több maradjon. Ehhez adom a lisztet és a kevesebbhez a pudingport. Ramával kikent és liszttel beszórt tepsibe öntöm a sárga tésztát, majd erre a rózsaszínt és előmelegített sütőben megsütöm. A túrót a mascarponéval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal jól kikeverem. A zselatint felforralom, kihűtöm, közben a tejszínt kemény habbá verem. A túrós krémhez hozzáadom a kihűlt zselatint és a kockára vágott epret, végül beleforgatom a tejszínhabot. A kihűlt tésztát keresztben kettévágom, az alsó lapot megkenem az eperlekvárral, rákenem a krém háromnegyed részét, befedem a másik tésztalappal, amire a maradék krémet kenem. A tetejét kirakom a szeletelt eperrel. A tortazseléporokat elkeverem a cukorral és az üdítővel, felforralom, kihűtöm, majd amikor dermedni kezd, bevonom vele a süteményt. Hideg helyen tartom, 4-5 órát.
tipp picit pepecs de nagyon finom
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: